Share your link here



Selamat pagi semua...Da lame x menaip... Utk entri kali ni ak nk menaip pasal zaman sekolah² menengah...haha, zaman sekolah rendah, status kanak² ag.. yg tu konfem byk lg perkara-perkara yg kite x hengatt..kali ni, pasal sekolah menengah lu aaa..
kenangan beb... macam² kenangan ade.. tp yg ak nk kongsikan di sini mengenai perkara-perkara yg buat kite x nak igt zaman sekolah menengah @ zaman mude remaje kite dulu..haha... korang ingat lagi x??

Aku rase setiap orang ade je perkara-perkara yg buat kite x suke zaman sekolah.. x kire laki maupun pompuan.. Tak dinafikan aaa, ak pn de gak aa perkara-perkara yg rase xleh blah kalau nak diingat time sekolah dulu..hahaha

Antara perkara yg boleh wat korang x nak hengat zaman sekolah dulu:-

Fesyen pakaian yg tah pepe..
Kalau sebut pakaiaan, jgn kate bdk pompuan pn je pandai bergaye, laki pn lebih kurang gak aaa... kalau pasal seluar seragam skolah, macam2 stail ade dulu... kaki seluar besar kt bawah, peha kecik.. seluar kaki cerut@ kecik @ <18".. yg nk keluarkan kaki pn bkn maen susah... kalau tempah suar kt kedai tukang jahit, macm2 stail nk, nk buat pacat(*betul ke ak eja..lantakla..haha) macm anak panah, lidah poket belakang style Levi'S la, Batman la...celah kangkang seluar lak nk ade poket kecik, bajet wt simpan pen aa..tp besenyer tu tmpt tersembuyi gak aa kalau nk simpan rokok..haHaha

Style Rambut
Pasal stail rambut ni, xyah cakap aa... stail pe yg xpnah try bdak2 laki time skolah lu.. style Belah Tengah, style Mohawk, style Beckham, style rambut Gay(yg da mcm wt mcm Cap di kepala... macam2 ade aa.. bdk2 pompuan xtau dorg camne, kalau bdk solah lu, bdk2 pompuan wajib pakai tudung..agak2 dorang de gak x style2 rambut yg tah pepe?..

Nerdkah Aku??
haha... kalau time bdk skolah menengah, semua org tgh nk up.. mesti terpikir-pikir, dulu ak nerd ke x ah? bese dulu bdk2 nerd dilabel dgn perkara2 spt, kalau ke sekolah, baju iron tiap ari sampai line tepi baju tajam yg boleh putus jari kalau kene...haha, butang baju sampai abes, ikat tie macm nk lemas..pakai spek mata bingkai tebal gler, terlalu mengikut undang2 skolah, kuat study & macm2 lg gak aa...

Ko gelar ak, ak gelar ko...
Kalau bab gelar orang ni mmg xyah cakap aaa.. macam2 gelaran bole bagi.. de gelaran yg sampai tue pn masih lekat lg.. modal gelaran boleh dpt dr macam2 sumber... korang pikir aa sndiri... mmg lawak giler aaa kn... yg paling fames, maen gelar name pakai name bapak... wahh kalu name bapakk, yg pelik2 sket, mmg jd modal besar aa... x cukup name bapak, name atuk,nenek, moyang pn boleh laa..haha


Agak2 pe lg aa yg buat korang rase xleh blah kalau nk diingat zaman sekolah2 dulu???.... Boleh tinggalkan komen dgn klik kt kepala burung sblh title entri

3 comments:

Komen la skett..takkan tgk je~

Related Posts with Thumbnails

Ⓜy song this month★



On Air Radio

Ⓐbout Me

My Photo
Azri Björke
My name is Azri. I am just a normal human being. A prisoner of my mind. But a follower of my heart. I don't judge or speak much. Of what others accomplish or do. As I was taught a lesson. That I try to follow through. Wherever I go in life, my experience, knowledge, reputation, abilities, value, and personal brand go with me too. This is my personal blog to share anything necessary with everyone.
View my complete profile

Ⓢhout out loud★



Ⓕollowers★

ⒻB foll0wer★

Ⓥisitors★


free counters

Top 10 Members

Recent Visitors

Powered by Blogger.

Ⓑlog Awards★



Oct 16, 2010 | Thanks to Izzaty


Nov 4,2010 | Thanks to Cik Su


Nov 7,2010 | Thanks to Jose